Ga terug naar het overzicht

Verliefd & Verloofd !

Heeft je partner je tijdens de feestdagen of onlangs met valentijn ten huwelijk gevraagd? En je riep luidkeels
“ jaaaahaaa!”, dan wensen we je proficiat met jullie verloving! Je bent waarschijnlijk al aan het wegdromen van het mooi huwelijksfeest
en dan vraag je je plots af: ‘Hoe begin ik nu aan die organisatie?’ – We geven je graag 8 handige tips!

 • Loop heel even op wolkjes
  Je bent verloofd met die fantastische partner van jou, proficiat! Klaar voor het planningswerk? Hou je agenda en smartphone in de aanslag, maar vooral: geniet voldoende van dit mooie moment! Droom van die prachtige jurk en de adembenemende locatie. Ticket naar de wolken, iemand?
 • Breng je omgeving op de hoogte
  Dit is dé kans om je trouwplannen van de daken te schreeuwen. Grote familie of vriendenkring? Vertel hen het grote nieuws tijdens een familiefeest of etentje. Kwestie van niet bij iedereen apart langs te moeten gaan. En je vermijdt zo waarschijnlijk een ongemakkelijk face-to-face gesprek met die vreemde nonkel.
 • Prik tijdig een datum
  Als het van jou afhing, zou je waarschijnlijk morgen al trouwen. We geven je groot gelijk! Toch reken je best op enkele maanden voorbereidingswerk.
 • Bepaal hoe jullie droomdag eruitziet
  Tijd om de grote dag vorm te geven! Maak een retroplanning op en overloop samen de belangrijkste elementen. Vergeet Feestzaal Hof ten Eede niet vast te leggen? Hebben jullie bepaalde dingen gemeen die jullie willen uitstralen tijdens het feest? Liever een persoonlijke ceremonie? En echte durvers gaan natuurlijk voor een thematisch trouwfeest! Psst: vergeet de fotograaf niet!
 • Leg het budget vast
  De dagplanning is al een goede basis voor jullie totaalbudget. Probeer vooral een balans te vinden tussen datgene wat jullie willen en wat er mogelijk is. Maak een checklist op en verdeel het budget over de verschillende categorieën. Extra tip: zorg voor een buffer, handig wanneer onverwachte zaken voorvallen!
 • Stel de gastenlijst samen
  Wordt het een traditionele party met meer dan 100 genodigden? Of kiezen jullie voor een intieme viering? Noteer hoe dan ook samen de gasten die je erbij wilt, en maak duidelijke afspraken.
  Laat je kinderen meegenieten? Nodig je collega’s uit? Houd daarbij vooral het vastgelegde budget in het achterhoofd. En ja, die gekke nonkel zal je er misschien wel moeten bijnemen …
 • Denk ruimschoots op voorhand aan deuitnodigingen
  Die wilde trouwplannen zouden je haast één belangrijk ding doen vergeten: de uitnodigingen! Smaken verschillen, dus de kans bestaat dat jij en je toekomstige wederhelft het op een akkoordje moeten gooien. Maar hey, daarom passen jullie net zo goed bij elkaar, nietwaar?
 • Organisatieperikelen?
  Trouwen is een van de mooiste momenten in je leven, dus wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Toch is de organisatie van die onvergetelijke dag iets waar je niet allen voorstaat. Feestzaal Hof ten Eede deelt graag z’n ervaring. Graag vernemen we jouw wensen in een vrijblijvende babbel.