Ga terug naar het overzicht

NIEUWE TREND: niet trouwen, wél een feest geven

Steeds meer koppels opteren voor een ‘wij-gaan-niet-trouwenfeest’. Iets voor jou?

Staat trouwen niet op jullie verlanglijstje, maar willen jullie wel graag jullie liefde vieren in het gezelschap van jullie vrienden en familie?
Ook dat is perfect mogelijk bij ons! We helpen jullie graag om er een top feest van te maken waar nog lang over gesproken zal worden.

Een fonkelende ring, een jurk uit die zo lijkt weggelopen uit ‘Assepoester’ en een openingsdanswaar je gasten een traantje bij moeten wegpinken. Voor vele vrouwen (en mannen!) is dit nog steeds een droomscenario. Anderen vinden het dan weer helemaal niets. Gelukkig is er voor hen een alternatief dat de laatste jaren aan populariteit wint: het wij-gaan-niet-trouwenfeest.Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in Belgie blijk dat steeds minder twintigers en dertigers in het huwelijksbootje stappen. In de groep tussen 25 en 30 jaar stonden er in 2017 slechts 37 op de 1000 vrouwen aan het altaar. Twintig jaar geleden was dat nog 83 op 1000.

Wél een feest, geen jawoord

Al hoeven wedding planners niet meteen op zoek naar een nieuwe job. Het is niet omdat twintigers en dertigers minder vaak trouwen dan 20 jaar geleden, dat ze daarom geen feest willen geven om hun liefde te vieren. Zo is in Belgie het wij-gaan-niet-trouwenfeest aan een steile opmars bezig.Tijdens dit feest vier je de liefde samen met je familie en vrienden zonder je partner een officieel jawoord te geven. Sommige koppels kiezen ervoor om alle toeters en bellen achterwege te laten, anderen zijn dan weer wél duur uitgedost en organiseren een ceremonie waarna ze ringen uitwisselen. Alleen het officiële papiertje ontbreekt dus.