Ga terug naar het overzicht

Corona en Huwelijken en vrienden

Door corona zijn veel koppels verplicht om hun huwelijk te verplaatsen. Wordt ook het huwelijk van jouw vrienden uitgesteld? Dan doet het hen deugd om te weten dat je aan hen denkt! Hier vind je enkele tips die tonen dat je er voor hen bent.

Steek een helpende hand uit

Samen hebben jullie fantastische momenten beleefd. Toon dat je er ook voor hen bent op mindere momenten, zoals nu. Dit kan je doen door aan je vrienden te vragen waar je hen mee kan helpen. Bij het uitstellen van hun huwelijksfeest komt namelijk heel wat kijken. Denk bijvoorbeeld aan het helpen opbellen van gasten om het uitstel mee te delen of om je Plan B bij enkele leveranciers mee op te volgen. Wedden dat ze je dankbaar zijn?

Vier de originele datum

Jouw vrienden kozen hun originele datum met een reden. Nu hun bruiloft niet kan plaatsvinden door het coronavirus, zullen ze zich ongetwijfeld triestig voelen wanneer deze dag aanbreekt. Toon hen dan dat je aan hen denkt door op deze dag een lief kaartje of berichtje te sturen met een bemoedigende boodschap. Zo weten ze dat er tóch aan hen gedacht wordt, hoewel hun bruiloft zélf die dag helaas niet doorgaat.

Bied een luisterend oor

Je vrienden vinden het uitstellen van hun huwelijksfeest ongetwijfeld erg jammer. Maak duidelijk dat ze met hun gevoelens bij jou terecht kunnen. Wees hierbij een goede luisteraar en laat hen uitspreken. Een goed gesprek kan enorm opluchten. Probeer ook clichés achterwege te laten. Natuurlijk weten jouw vrienden wel waarom hun huwelijk uitgesteld diende te worden. En natuurlijk hebben andere mensen het momenteel mogelijks zwaarder. Maar dit zal je vrienden voorlopig niet helemaal troosten… Laat hen zich dus zeker niet schuldig voelen over hun verdriet, maar toon dat je hen begrijpt.

Een troostend geschenkje

Iedereen krijgt graag cadeautjes. In dit geval is een cadeautje perfect om je vrienden om te vrolijken. Denk hierbij misschien aan een mooie bos bloemen of een verwenpakketje van één van hun huwelijksleveranciers. Een verwenontbijtje of tête-à-tête maaltijd van Hof ten Eede, misschien?

Digital girls / boys night

Of wat dacht je van een digitale girls / boys night, om de toekomstige bruid(egom) een hart onder de riem te steken? Met behulp van digitale tools zoals Whatsapp, Zoom, kunnen jullie leuke videogesprekken houden, al dan niet met een gezellig wijntje en hapje erbij. Facebook Messenger biedt trouwens ook giga grappige animaties, en Zoom laat je toe je achtergrond aan te passen… Ibiza, anyone? Zin om samen naar een film of serie te kijken? Via Netflix Party kunnen jullie alone together naar hetzelfde programma kijken en commentaar leveren. Net als in het echt…